12 ώρες για την Ελλάδα: μία ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης

b3xnx41iaaic0vf
12 ώρες για την Ελλάδα: μία ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1/12/2014) η Συνέντευξη Τύπου του κ. Jimmy Jamar για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκδήλωσης « 12 ώρες για την Ελλάδα: μία ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης ».Στην Συνέντευξη συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, η Πρόεδρος του International Foundation for Greece κυρία Ασπασία Λεβέντη, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μεσόφωνος κυρία Αλεξάνδρα Γκράβας και ο καλλιτέχνης κ. Πάνος Μουζουράκης.

Η εκδήλωση « 12 ώρες για την Ελλάδα », που πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη χρονιά, αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Jimmy Jamar και ομάδας πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, με στόχο να σταλεί στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας.

Για το 2014, τα έσοδα από την εκδήλωση δόθηκαν στο International Foundation for Greece, στόχος του οποίου είναι η στήριξη ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Jamar, επέδωσε προς την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κυρία Ασπασία Λεβέντη, τραπεζική επιταγή ύψους 11.393 ευρώ από τα έσοδα της εκδήλωσης « 12 Ώρες για την Ελλάδα », ως μια έμπρακτη χειρονομία στήριξης απέναντι στο έργο που επιτελεί ο συγκεκριμένος φορέας.

Εκπρόσωποι των ελληνικών ΜΜΕ και του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την συνέντευξη τύπου του κ. Jamar, ο οποίος τόνισε για ακόμα μία φορά ότι σκοπός της φιλανθρωπικής εκδήλωσης « 12 ώρες για την Ελλάδα » είναι να δημιουργήσει ένα πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τον ελληνικό λαό στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης.

Η κυρία Ασπασία Λεβέντη, ευχαριστώντας θερμά τον κ. Jamar για την εξαιρετική του πρωτοβουλία και συμβολή, ενημέρωσε ότι το χρηματικό ποσό θα διατεθεί για την  προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε έντεκα σχολεία στην Βόρειο Ελλάδα, ξεκινώντας από τον νομό Έβρου. Όπως τόνισε η κυρία Λεβέντη σκοπός του IFG είναι να διασφαλίζεται ότι η κάθε δωρεά θα βρίσκει τον παραλήπτη της.

Από την μεριά του, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης χαιρέτισε ένθερμα την ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Jimmy Jamar, την οποία –όπως δήλωσε- φέρνει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο.

Ιστορικό

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας « 12 Ώρες για την Ελλάδα » είναι ο Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, Βέλγος στην υπηκοότητα, o oποίος τρέφει ιδιαίτερα φιλελληνικά αισθήματα, και έχει μεγάλη ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες της.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες και να ενισχύσει το θετικό κλίμα υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, το φαγητό της και την κουλτούρα της.

Στις Βρυξέλλες έχουν διοργανωθεί ήδη τρεις εκδηλώσεις, στις 16 Μαΐου 2012, στις 9 Μαΐου 2013 και στις 28 Ιουνίου 2014, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης υποστήριξης, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τους πολίτες. Μέχρι τώρα, πάνω από 7.000 άτομα έλαβαν μέρος στις τρεις αυτές εκδηλώσεις ενώ έγιναν περισσότερες από 40 αναφορές στα βελγικά και στα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2014, στη 12ωρη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι κάτοικοι των Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως μεταξύ άλλων ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Πάνος Μουζουράκης και άλλοι, καθώς και απαγγελίες από την Ιλιάδα του Ομήρου, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα.

Η πρωτοβουλία « 12 Ώρες για την Ελλάδα » αποτελεί, κατά κύριο λόγο, μια εκδήλωση φιλανθρωπίας που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση μη-κυβερνητικών οργανώσεων που προσφέρουν κοινωνικό έργο στην Ελλάδα.

Κατά την πρώτη εκδήλωση, το 2012 είχε επιλεγεί το « Χαμόγελο του Παιδιού » και το 2013 οι οργανώσεις « Γιατροί ΧωρίςΣύνορα », « Κάνε μια Ευχή »-Ελλάδα και ΕΛΕΠΑΠ-Ελληνική εταιρεία προστασίας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

12 heures pour la Grèce © 2015
Make a Donation
Paybal button